Pohja:
3dl keksimuruja (esim. Digestive)
75g sulatettua voita
Täyte:
6 liivatelehteä
2dl kuohukermaa
1tlk maitorahkaa
1tlk vaniljatuorejuustoa (175g) (esim. Philadelphia light)
1tkl mangososetta 135g (lasten ruokatölkki)
1dl sokeria
1 dl hedelmätuoremehua (keltaista. Käytän sileää appelsiinimehua)
Kuorrutus:
4 liivatelehteä
2tlk mangososetta (135g)
2dl hedelmätuoremehua (keltaista)
1dl sokeria
1. Pohjusta ensin tasapohjainen vuoka. (halkaisija n. 20cm) tuorekelmulla siten, että sitä riittää reunojen yli. Aseta kelmun päälle pohjan kokoinen, foliolla tai alumiinipaperilla päällystetty pahvikiekko.
2. Sekoita keksimurut sulaan voihin ja painele seos tasaiseksi kerrokseksi vuokaan. Pane vuoka jääkaappiin jäähtymään.
3. Valmista täyte: Laita liivatelehdet kylmään veteen 5-10 minuutiksi. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää kermavaahtoon rahka, tuorejuusto, mangosose ja sokeri
4. Kiehauta mehu. Purista liivatelehdet kuiviksi ja sulata mehuun. Sekoita haalea seos ohuena nauhana muihin aineksiin huolellisesti ha kaada seos kakkupohjan päälle. Hyydytä kakkua noin tunnin ajan jääkaapissa.
5. Kuorrutus: Pane liivatelehdet kylmään veteen 5-10 minuutiksi. Sekoita kulhossa mangosose ja 1dl mehua.
6. Mittaa 1dl hedelmämehua ja sokeri kattilaan. Kiehauta. Purista liivatelehdet kuiviksi ja sulata kuumaan mehuun. Sekoita liivateseos mango-mehuseokseen huolellisesti ja kaada kuorrutus vuokaan hyytyneen täytteen päälle. Hyydytä kakkua jääkaapissa noin 4 tuntia ja nosta kakku kelmun avulla tarjoiluvadille.
Vihje: Voit koristaa kakun pinnan ennen kuorrutuksen lisäämistä mango- tai persikkaviipaleilla tai myöhemmin tuoreilla mansikkaviipaleilla ja kermanpursotuksella.
Mangokakun voi pakastaa ja ottaa sulamaan tarjoamista edeltävänä iltana. Ohjetta voi lisäksi soveltaa muilla mehuilla ja marjoilla. Hyydyttämiseen tarvitaan 1liivatelehti/1dl täytettä tai 1dl kuorrutusta.
Lisäkommentit:
Käytä täysi määrä oikeaa sokeria, maistuu paljon paremmalta.
Pakastaessa ehtii sulaa myös samana päivänä.
Olen käyttänyt 26cm halkaisijan vuokaa (se keskimmäinen koko)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.