perjantai 6. helmikuuta 2015
Sitruunatorttu
Pohja:
2 dl vehnäjauhoja
100 g voita tai margariinia
2 rkl kylmää vettä
Kiisseli:
3 dl vettä
3 keltuaista
3/4–1 dl sokeria
1 rkl voita
4 rkl maissitärkkelystä
1/2 sitruunan raastettu kuori
1 sitruunan mehu
Marenki:
3 valkuaista
6 rkl sokeria
1. Sekoita voi ja vehnäjauhot sormenpäillä nyppien, lisää vesi ja sekoita tasaiseksi.
2. Vuoraa matala piirasvuoka paistostaikinalla. Pistele taikina ja paista pohja ruskehtavaksi ja rapeaksi 225-asteisessa uunissa, noin 15 minuuttia.
3. Sekoita kaikki täytteen ainekset paksupohjaisessa kattilassa ja keitä kiisseli sakeaksi samalla koko ajan sekoittaen. Täytä paistospohja kiisselillä.
4. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita sokeri joukkoon muutamassa erässä. Levitä marenki kiisselin pinnalle.
5. Paista noin viisi minuuttia eli kunnes marenki on saanut vähän väriä. Tarjoa sitruunatorttu jäähtyneenä.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.