perjantai 6. helmikuuta 2015

Mokkapalat

Taikina:
3 munaa
3 dl sokeria
200 g sulatettua voita
2 dl maitoa
5 dl vehnäjauhoja
3-4 tl leivinjauhetta
3 tl vanilliinisokeria
2-3 rkl kaakaojauhetta

Kuorrutus:
4 dl (225 g) tomusokeria
5 rkl sulatettua voita tai margariinia
5 rkl vahvaa kahvia
1 rkl kaakaojauhetta
2 tl vanilliinisokeria
päälle kookoshiutaleita / nonparelleja / rae- tai tomusokeria

200 °C 15-20 min.

Sulata rasva ja jätä jäähtymään. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne maidon kanssa vuorotellen taikinaan. Lisää lopuksi sulatettu rasva.
Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 200 °C: ssa 15-20 min.
Sekoita kuorrutuksen aineet liedellä kattilassa ja kaada jäähtyneen kypsän
pohjalevyn päälle tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele pinnalle koristeet.
Kun kuorrutus on kovettunut, leikkaa levy tervällä veitsellä neliön muotoisiksi paloiksi.

En tehny itte tota kattila-juttua, kuulosti kovin hankalalta. Tuote on sitten ihan ylimakea... varoituksen sanaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.