Kutakuinkin 6-8 hlölle
3 espressokupillista espressokahvia
1 paukunverran Amaretto di Saronno (mantelilikööri)
(yllä olevia voi toki säätää omien mieltymysten mukaan, mutta älkää kuitenkaan jättäkö kahvia KOKONAAN pois...)
400 g Savoiardi-keksejä (engl. ladies fingers, suom. kissankieli)
6 munaa
6 rkl sokeria
500g mascarpone-juustoa
1. Erota keltuaiset valkuaisista.
2. Vatkaa valkuaiset kiinteäksi vaahdoksi.
3. Lisää keltuaisiin 6 rkl sokeria.
4. Vaahdota keltuaiset ja sokeri.
5. Lisää keltuaissokerivaahtoon mascarpone.
6. Lisää muna-mascarpone-seokseen valkuaisvaahto rauhallisesti sekoittaen, ettei valkuaisvaahto menetä kuohkeuttaan.
7. Lykkää sormesi seokseen ja sormi suuhun. Eikö maistukin oivalta?
8. Ota kaunis (rumempikin käy) vati tahi vuoka. Muodolla ei väliä. Keksejä voi katkoa muodon mukaan. Aseta kerros keksejä pohjalle, sokeripuoli ylöspäin.
9. Ota kahvi, johon olet sekoittanut Amaretto-liköörin. Kostuta keksit kahvi-likööriseoksella. Huomaa, että alimmaisiin valunee myös ylimmäisten nesteet, joten eka kerros kevyellä kädellä (esmes. n. 1 rkl/keksi).
10. Lusikoi keksikerroksen päälle mascarpone-seos.
11. Toista keksi-rutiini, eli kerros keksejä ja kostutus.
12. Toista niinikään mascarpone-rutiini.
13. Toista niin kauan kuin aineksia riittää niin, että päällimmäisenä on mascarpone-kerros.
14. Laita tee-siivilään kaakaota ja siivilöi kaakao pinnalle.
15. Kelmuta astia ja laita lepäämään jääkaappiin.
Parhaimmillaan Tiramisù maistuu kun se on saanut hautua yön yli.
Hätätapauksissa voi nauttia ... noh... tosi pahoissa tapauksissa ehkä 2-3 tunnin päästä. Mutta kyseessä täytyy olla todellinen kriisi. Juju on siinä, että se on kylmä!
Itse pidän siitä, että Tiramisùssa on enemmän mascarpone-seosta ja vähemmän keksejä. Mutta se on vain makukysymys!
Eli SINÄ määräät mascarpone-kerroksen paksuuden!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.