sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Stroganof

  • 600 g naudan lapaa
  • voita paistamiseen
  • 2 sipulia
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 2-3 porkkanaa
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 1 lihaliemikuutio
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • 1 rkl balsamiviinietikkaa
  • 2 tl paprikajauhetta
  • valkopippuria
  • 4 katajanmarjaa murskattuna
  • 2 tl sokeria
  • 1/2 litraa vettä
  • 3 suolakurkkua
  • 1 prk smetanaa

Poista lihasta kalvot ja ylimääräiset läskit. Leikaa liha 2 cm kokoisiksi paloiksi ja paista kuumalla pannulla lihoihin tumma pinta. Muista käyttää runsaasti voita. Lisää vehnäjauhot pataan ja sekoita ne hyvin lihanpaloihin. Paiston jälkeen kaada vettä pannulle ja siirrä kuuma vesi pataan. Pilko sipuli. Murskaa valkosipuli ja pilko pieniksi paloiksi. Paista voissa pannulla ja lisää pataan. 

Lisää loput ainekset pataan poislukien suolakurru ja smetana. Laita pata 180 asteen uuniin ainakin 3 tunniksi. 

Otan pata pois uunista ja lisää smetana ja suolakurkut. Sekoita ja laita hetkeksi uuniin lämpenemään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.