- 1 kg lanttua
- 1 rkl suolaa keitinveteen
- vettä
- 1 dl korppujauhoja
- 2 dl kermaa
- 1/2 dl siirappia
- 2 munaa
- 1/2-1tl inkivääriä, paprikaa, muskottipähkinää
- 1/2 tl valkopippuria
Kuori lantut ja muista poistaa valkoinen kitkerä aineis. Paloitte ja keitä suolavedessä kunnes ovat pehmeitä ainakin 45min.
Muusaa käsivatkaimeilla lantut tasaiseksi massaksi. Lisää loput aineet ja sekoita. Kaada massa vuokiin ja paista 200 asteessa tunti ja 150 asteessa toinen tunti. Viimeistään toisella tunnilla vuuat kannattaa peittää foliolla, ettei tule liian tummaa.
Muskottipähkinää kannattaisi ehkä vähentää ja suolaa voisi pistää massan sekaan.
Muskottipähkinää kannattaisi ehkä vähentää ja suolaa voisi pistää massan sekaan.
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/37662/Lanttulaatikko/
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.