- kokonainen ankka
- 2-3 omenaa
- 1 sitruuna
- 1/2 dl hunajaa
- voita
- suolaa ja pippuria
Sulata ankka ja kuivaa käsipyyheellä. Hiero voita ja suolaa ankan päälle. Suolaa saa käyttää melko runsaasti sillä ankan nahka on melko paksu/rasvainen. Raasta pippuria päälle. Täytä ankka sitruunalla ja omenilla, vuorotellen. Kaada ankan päälle hunajaa, jotta sitä on joka puolella.
Laita ankka ritiälle ja sen alle leivinpaperilla vuorattu uunipelti. Pidä ankkaa 225 asteissa uunissa 30 min ja pienennä lämpö 130 ainakin 1.5h. Meillä oli 2-2.5h tuntia.
Ankan vetäytyessä keräsin rasvaa ja paistoin paistinperunat siinä. Tuli todella hyviä. Rasva kannataa muutenkin kerätä myöhempää käyttöä varten.
Ankan vetäytyessä keräsin rasvaa ja paistoin paistinperunat siinä. Tuli todella hyviä. Rasva kannataa muutenkin kerätä myöhempää käyttöä varten.
Alkuperäisresepti: http://www.hs.fi/ruoka/a1349757421394
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.