- 1.2 kg naudan etuselkää
- 1 tl suolaa
- 140 g pekonia
- oliiviöljyä
- hienonnettu sipuli
- 3 valkosipulin kynttä
- 2 vihreää jalopenoa
- 400 g tomaattimurskaa
- 1 rkl limemehua/sitruunamehua
- 5 dl vettä
- 1 rkl maizenaa
Maustesekoitus
- 2 kuivattua chilibalj palkoa
- 2 rkl savupaprikaa
- 1 rkl chilijauhett
- 1 rkl roomankuminan siemeniä
- 1 tl oreganoa
- 1/2 dl vettä
Leikkaa liha sopivan kokoisiksi paloiksi (3cm kanttiinsa). Poista kaikki sidekudokset! Mausta liha teelusikalla suolaa.
Murskaa mausteseoksen mausteen morttelissa pieniksi. Sekoita ja jätä odottamaan käyttöä.
Viipaloi pekoni pieneksi ja paista ne keskilämmöllä pannulla. Laita paistetut pekonit odottamaan myöhempää käyttöä.
Ruskista lihat pekonin rasvassa, lisää voita jos on tarvetta. Kuullota sipul ja valkosipuli pannulla. Lisää pilkottu jalopeno ja jatka kuullottamista. Lisää mausteseos ja hauduta hetki. Kaada seos pataan
Lisää tomaattimurska, limemehu ja vesi pataan. Laita pata 170 asteiseen uuniin vähintään 3 tunniksi mieluummin pidemmäksi aikaa. Sekoita välillä. Pata on valmis vesi on melkein kokonaan haihtunut ja lihat kypsiä.
Ota pata uunista ja lisää pekoni. Sekoita maizena ja vesi erillisessä kulhossa ja laita pataan. Kuumenna hellalla jotta maizena saostuu. Tarjoa papujen ja riisin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.