lauantai 29. maaliskuuta 2014

Karjalanpata


  • karjanlanpata lihaa paketti kaupasta
  • 3 porkkaa
  • siivu lanttua
  • 1 nauris
  • 2-3 sipulia
  • valkosipulin kynsi
  • 1 dl punaviiniä
  • 10 katajanmarjaa
  • 5-10 mustapippuria
  • runsaasti suolaa
  • 2 laakerinlehteä
Kuori ja paloittele porkkanat, nauris, lanttu ja sipulit sopivan kokoisiksi palasiksi. Sipulit voi jättää vaikka renkaiksi. Siirrä ne pataan. 

Paina valkosipulinkynsi veitsellä lyttyyn ja paloittele. Paista lihat voissa kahdessa erässä pannulla jotta niihin tulee ruskea pinta. Anna lihojen olla pannulla rauhassa muuten niihin ei tule kunnon pintaa. Lisää jälkimmäiseen paistoon valkosipuli. Kaada lihat pataan ja sekoita. Lisää punaviini, mustapippuri, katajanmarjat, suola, laakerinlehdet ja punaviini. Keitä vedenkeittimellä vettä ja laita sitä pataan kunnes lihat peittyy.

Laita 170 asteiseen uuniin ja anna olla vähintään 3 tuntia. Tarkista maku ja tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.