Jauhelihakastike
- 400-500 g jauhelihaa
- 1 sipuli
- 1 kpl valkosipulin kynsi
- 2 purkkia tomaattimurskaa
- 1 purkki tomaattipyrettä
- 4 rkl sokeria
Juustokastike
- 120 g voita
- 2 dl vehnäjauhoa
- 1.6 l maitoa
- 1 kasvisliemikuutio
- 300 g juustoraastetta
- valkopippuria
Paista jauhelija, sipuli ja valkosipuli yhdessä kunnes jauhelia on valmista. Lisää tomaattipyre ja jatka paistamista kunnes pyre on sekoittunut jauhelihaan. Lisää tomaattimurska ja sokeri. Keitä seosta pienellä lämmöllä kunnes vesi on lähes haihtunut.
Sulata voi kattilassa, lisää jauhot ja paista ruskentamatta. Lisää neste, kasvisliemikuutio ja keitä kunnes tasaista. Laita juustoraaste ja sekoita tasaiseksi. Tarkista maku lisää mausteita oman tarpeen mukaan.
Lado lasagne vuokaan ensin jauhelihakastiketta ja juustokastiketta. Sitten lasagnelevyjä. Jatka kunnes vuoka on täynnä. Viimeinen kerros on lasagnelevy ja siihen päälle runsaasti kastiketta, muuten viimeinen levy jää kuivaksi. Anna olla uunissa 200 asteisessa uunissa 40-50 minuuttia. Mikäli päälikerros alkaa tummenemaan laita päälle folio. Viimeisenä 5 min lisää päälle juustoraastetta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.