- 800g lihaa etuselkää tms.
- 2 kpl punaista sipulia
- 6 kpl valkosipulin kynttä
- 1 rkl kurkumaa
- 1 rkl mustapippuria
- 0.5 l kanalientä
- pikkusen sahramia
- 6 rkl paseerattua tomaattia
- 2 rkl hunajaa
- 2 kourallista persiljiaa
- 2 kourallista minttua
- 4-5 kanelitankoa
- 150ml lime mehua
- taateleita
- raparperia
- öljyä/voita
- suolaa
Leikkaa liha sopivan kokoisiksi paloiksi. Poista lihasta rasva samalla. Paista liha tummaksi voissa/öljyssä. Pilko sipuli ja valkosopipuli palasiksi ja paista niitä lihojen kanssa samaan aikaan. Lisää seokseen kurkuma, pippuri. Paista vielä minuutti pari ja siirrä pataan.
Keitä kanalimi ja lisää sahrami. Laita sinne myös tomaatti, persillia, minttu kanelitanko ja sekoita. Lisää myös lime mehu. Mukaan voi laittaa myös taateleita ja raparperia (niitä ei tässä versiossa ollut).
Laita pata uuniin 180 asteeseen ja anna olla siellä 2-4 tuntia kunnes liha on pehmeää. Tarkista maku ja lisää suolaa. Mikäli on liian makeaa lisää limemehua ja taas karvasta niin hunajaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.