sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Sämpylät


Ilta
  • 0.5 dl vehnähapantaikinajuurta (käytin ruistaikinajuurta)
  • 2.5 dl vettä
  • 3 g hiivaa
  • 6dl (350g) erikoisvehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
Sekoita aineet keskenään paitsi suola. Kohta 30 min lisää suola ja sekoita. Peitä kelmulla ja kohota 1-1.5 tuntia. Tee sämpylöistä pyöreitä ja laita valmiit tarjottimille. Laita päälle kelmu ja vie ne jääkaappin odottamaan aamua. (Laitoin sämpylät jääkaappin 4 h ja ihan hyviä tuli).

Aamu
  • Pellavansiemeniä
  • Auringonkukansiemeniä
Sämpylät pois jääkaapista. Laita leivontakivi uuniin ja kuumenna uuni 250 asteeseen. Kiven lämpenemiseen kestää hetki. Laita sämpylöiden päälle vettä ja lisää siemenet. Sämpylät uuniin 15-20 min kunnes ovat ruskeita. Uuniin voi myös laittaa vettä tai höyryn päälle jolloin kuoresta tulee rapsakka.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.