sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Kana chutney


  • 12 pientä kuorittua perunaa (keltainen pussi)
  • 1,25 dl vehnäjauhoja
  • 1 murskattu kanaliemikuutio
  • puoli kiloa isohkoja kananpaloja
  • voita taikka oliiviöljyä paistamiseen
  • curry-jauhetta
  • 2,5 dl makeaa hedelmächutneytä
  • 1 rkl lihafondia
  • 1/2 litraa maitoa
  • suolaa ja pippuria


Keitä perunoita noin seitsemän minuuttia. Sekoita lautasella jauhot ja murskattu kanaliemikuutio. Pyörittele kananpalat huolellisesti jauhoseoksessa. Kuumenna voi pannulla melko kuumaksi ja ruskista kananpalat kunnolla joka puolelta. Siirrä kanat uunivuoan keskiosaan ja asettele keitetyt perunat kanojen ympärille.

Lämmitä maito mikrossa vähän käden lämpöä lämpimämmäksi. Ei liian kuumaksi sillä se reagoi chutneyn kanssa tehden maidosta klomppista. Tämä kuitenkin nopeuttaa valmistumista melkoisesti. Sekoita chutney, curry, lihafondi sekä maito kulhossa ja mausta suolalla ja pippurilla. Kaada seos kanojen ja perunoiden päälle. Chutney-kanaa paistetaan tunnin verran 180-asteisessa uunissa. Kokeile että perunat ovat valmiita.


Alkuperäisresepti:
http://pastanjauhantaa.blogspot.fi/2005/12/helppo-ja-herkullinen-chutney-kana.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.