sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Mustajuurikeitto


  • 500  g mustajuurta
  • 150 g  purjoa
  • 250 g rosamunda-perunaa
  • 8 - 10 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 2  dl kermaa
  • valkopippuria
  • 1/2  tl suolaa

Pese ja kuori mustajuuret juoksevan veden alla. Laita ne tummumisen estämiseksi kylmään veteen.

Halkaise, huuhtele ja hienonna purjo. Kuori ja kuutioi perunat. Laita paloitellut mustajuuret, purjo ja perunat kiehumaan kasvisliemeen. Keitä n. 30 min tai kunnes kypsiä. Soseuta.

Lisää kerma ja mausta. Lisää tarvittaessa tilkka vettä ja tarkista suola.

Käytin vähän pienempää määrä purjoa ja hyvää tuli. Vettä kannattaa pistää tuo 8 dl, muuten tulee kovin vetistä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.