lauantai 26. lokakuuta 2013

Skånelainen kalopsi

  • 2kg luullista etuselkää
  • 4 keltasipulia
  • 3rkl voita
  • 1 rkl suolaa
  • valkosipulia myllystä
  • vettä
  • 3 laakerinlehteä
  • 16 kokonaista maustepippuria
  • 6 dl vettä
  • 6 porkkanaa
  • 5 rkl vehnäjauhoja
  • 2 dl vettä
Leikkaa liha 3 cm kokoisiksi paloiksi. Kuori sipulit ja leikka lohkoiksi

Suolaa, pippuroi liha ja ruskista voi pannussa. Siirrä lihat pataan. Ruskista myös sipulit ja laita pataan. Huuhdo pannu vedellä ja lisää vesti pataan. Laita laakerinlehti, maustepippurit ja vesi pataan.

Hauduta puolituntia

Kuori porkkunat ja leikkaa ne viipaleiksi. Hauduta tunti tai kunnes lihan on pehmeää. Sekoita jauho ja vesi suurustukseksi ja laita se pataan. 

Keitä pataa vielä 5 min. Mausta.

Laiton lihan ja kaiken muun kerralla Crock Pottiin ja annoin olla 8 tuntia pienellä lämmöllä. Suuruste olisi pitänyt pistää myöhemmin ja hieman enemmän suolaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.