lauantai 26. lokakuuta 2013

Tarte tatin


  • 100  g  kylmää voita
  • 3  dl vehnäjauhoja
  • 1  dl tomusokeria
Leikkaa voi pieniksi paloiksi. Sekoita voi, jauhot ja sokeri nopeasti murumaiseksi seokseksi. Käytä yleiskonetta, käsin tehdessä voi pakkaa sulamaan. Taikinan voi laittaa jääkaappiin odottamaan.

  • 100  g voita
  • 2  dl sokeria (suosittelen pienempää määrää ehkä 1 dl)
  • 1/2 kg omenoita, kiinteitä hapokkaita
  • 1/2 dl rusinoita
  • 1/2 dl aprikoosia kuivia jos käytät tuoreita niin enemmän.
  • 1 dl pinjansiemenia 
  • 1 dl vettä
Sulata voi ja sokeri pannussa (7/9 säädöllä), teflon pannussa. Älä sekoita seosta ettein karamellisoituminen ala. Sokerin alkaessa tummentua lisää pinjansiemenet ota pois levyltä ja anna jäähtyä. 

Kuoret voi jättää omeniin ainakin omiin. Poista omenista siemenkota ja jaa ne neljään osaan. Asettele omenat siemenkota ylöspäin pannulle kunnes se on täynnä. Leikkaa loput omenat pieniksi paloiksi ja ripottele niitä, rusinoita ja apriikosia pannulle omenoiden päälle. Kunnessa pannu on ihan täynnä. 

Laita vesi sekaan ja pannun päälle kansi. Kuumenna sitä kunnes vesi alkaa haihtua omenoista ja poista kansi. Anna ylimääräisen veden haihtua ja omenat muuttuvat pehmeiksi. 

Kauli tai painele jauhoseos 2 cm halkaisialtaan isommaksi kuin pannu. Voit kaulia sen käyttäen kelmua. Laita taikina omenoiden päälle ja nosta reunoja hieman ylöspäin. 

Laita pannu uuniin 200 asteeseen 30 minuutiksi. 

Anna tortun jäähtyä. Lämmitä pannua uudestaan kunnessa se liikkuu helposti ja sitten voit kääntää sen sopivaan astiaan.

Sokerin, rusinoiden ja apriikosin kanssa kannattaa olla varovainen ettei tule liian makeaa.

Lähteet:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.