- 1 kg possun keittolihaa
- 3 porkkanaa
- 1 lanttu
- 3-4 shalotti sipulia
- 2 punajuurta
Possun kuorrute:
- 2 rkl maissijauhoja
- 1 rkl sinappia
- 0.5 rkl sitruunamehua
- 1 rkl soijaa
- suolaa
- paprikajauhetta
Paista possu pannulla voissa, että siihen tulee mukavan ruskea pinta. Hiero pintaan kuorrute, joka on sekoitettu keskenään. Laita possu pataan. Leikkaa vihannekset mukavan kokoisiksi paloiksi ja paista niitä pannulla rasvassa. Lisää hieman suolaa niihin ja lanttuu sokeria?. Laita paistetut vihannekset pannuun lihan ympärille laita uuniin 170 asteeeseen 2-3 tunniksi kunnes lihan on pehmeää.
Kaada possusta tullut liemi kastikeastiaan ja lisää siihen kermaa. Keitä kastiketta hieman, lisää suolaa, valkupippuria yms. maun mukaan. Mikäli tykkäät paksummasta kastikkeesta lisää pari teelusikallista maissijauhoa.
Ennen tarjoilua kannattaa laittaa molempiin mukaan tuoretta timjamia. Se tuo ruokaan raikkautta.
Lanttu oli kitkerän makuinen mutta possu oli pehmeää ja hyvää.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.