- 1 kilo naudan paahtopaistia
- 1 pkt amerikanpekonia
- 2-4 porkkanaa
Kastike:
- Paahtopaisista irronnut neste
- 1 dl vettä
- 1/2 dl punaviiniä
- 1 dl kermaa
- 2 tl maissijauhoa
- suolaa ja pippuria maun mukaan
Kiedo paahtopaisti pekoniin kannellisessa uunivuuassa. Paloittele porkkana reilun kokoisiksi palasiksi ja laita paahtopaistin viereen. Lisää paistiin lihan lämpömittaria.
Liha saa olla 125 asteissa uunissa kunnes lämpötila on 62 astetta. Liha kääritään uudista oton jälkeen folioon rauhoittumaan n. 30 minuutiksi ennen tarjoamista.
Kaada lihaneste pieneen kattilaan ja poista siitä porkkanat. Mikäli nestettä ei ole tarpeeksi eli n. 2 dl korvaa puuttava neste vedellä. Lisää kattilaan punaviini ja keitä alkoholi pois. Kaada kerma kattilaan mausteiden kanssa. Tarkista maku, jonka jälkeen lisää maissijauho. Kuumenna kastike jotta maissijauho sakenee.
Paahtopaisti oli hieman liian pitkään uunissa ja jäi kuivaksi. Paisti oli myös melko mauton, siihen päälle olisi pitänyt hieroa merisuolaa ennen foliioon laittoa. Pekonista ei näyttänyt olevan mitään hyötyä joten se kannattaa jättää jatkossa pois kuten myös porkkanat jotka eivät kypsyneet uudissa. Kastike oli hyvää.
Paahtopaisti oli hieman liian pitkään uunissa ja jäi kuivaksi. Paisti oli myös melko mauton, siihen päälle olisi pitänyt hieroa merisuolaa ennen foliioon laittoa. Pekonista ei näyttänyt olevan mitään hyötyä joten se kannattaa jättää jatkossa pois kuten myös porkkanat jotka eivät kypsyneet uudissa. Kastike oli hyvää.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.