torstai 28. maaliskuuta 2013

Avokalakukko

Taikina:
  • 2,5 dl kaurahiutaleita
  • 1 tl suolaa
  • 3 dl lämmintä vettä
  • 1 pussi kuivahiivaa
  • 2 dl ohrajauhoja
  • 1 prk kermaviiliä
  • 2 dl venäjauhoja
  • n. 5 dl ruisjauhoja
  • n. 3 rkl öljyä
Täyte:
  • 1.3 kg tai enenmmän
  • 1/2 dl kaurahiutalaita
  • ripaus suolaa
Sekoita taikinan ainekset keskenään yllä olevassa järjestyksessä.

Kaulitse ruisjauhoilla jauhotulla pöydällä noin sentin paksuiseksi
ympyränmuotoiseksi levyksi.

Ripottele levyn päälle kaurahiutaleita sitomaan kalasta lähtevä
neste ja lado päälle lohiviipaleet limittäin siten, että reunoille jää
kääntövaraa.

Käännä reunat päälle, tasoittele liitoskohdat ja lisää niihin
hieman vettä sormin , jotta kukko ei aukea paistettaessa.

Laita paistumaan 250 asteeseen. Kun reunat ovat paistuneet ruskeiksi vähintään 30 minuuttia,
nosta kukko uunista, voitele reunat voilla ja peitä foliolla. Koko paistoaika n. 1 h.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.