sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Hirvipata


Valmistelu:
  • Puolikiloa tai enemmän paistilihaa. Lihaksi käy ihan hyvin nauta, hirvi tai hevonen. 
  • Voita lihan paistamiseen pannulla
Pataan:
  • 1 dl punaviiniä
  • 7 katajanmarjaa
  • llihaliemikuutio
  • 1½ dl hillosipulia
  • 1 rkl hillosipulien lientä
  • 2 dl ruokakermaa
  • suolaa
  • 1-2 dl vettä riippuen lihan määrästä
  • 1 rkl maissijauhoa
Leikkaa liha 2-4 cm kokoisiksi paloiksi ja pyri pitämään palat saman kokoisina. Lihat voi ruskistaa pannulla voissa, mutta se ei ole välttämätöntä. Ruskistus antaa paloihin kivan värin ja hieman lisää makua.

Laita lihat pataan ja muut aineet pataan poislukien maissijauho. Lisää vettä sen verran etteivät lihat aivan peity. Lihoista irtoaa kypsennyksen aikana nestettä, joka peittää lihat.

Siirrä pata 150 asteiseen uuniin ja anna sen muhia siellä 2-4 tuntia. Kypsennysaika riippuu lihan ominaisuuksista. Pata on kypsää kun lihan palaset halkevat helposti kahdella haarukalla.

Tarkista lieman maku ja lisää suolaa, pippuri oman maun mukaan. Sekoita maissijauho veteen ja lorauta pataan. Maissijauhon määrä kananttaa siitä oman maun mukaan, pitääkö vetisestä vai vähän paksummasta.  Laita pata vielä 10 min uuniin ennen tarjoilua.

Pata on mielestäni parasta vasta seuraavalla tarjoilukerralla ja on siten erinomainen ruoka seuraavalle viikolle.

Reseptin alkuperäinen versio

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.