sunnuntai 31. toukokuuta 2015

Pikkumunkit

Pikkumunkit:
     500 g of wheat flour
     200-220ml of milk (glass)
     3 egg yolks
     1 egg
     50 g  sugar for baking
     3 tbsp* oil (I added Rapsiöljy)
     1 tablespoon rum or vodka or other strong alco.
     juice from half a lemon or 2 tbsp of lemon juice from the shop
     20 g of fresh yeast or 10 g of dry yeast
     powdered sugar and boiling water or milk - for the icing
     oil or other fat for frying


Make the yeast starter - yeast + some sugar + some warm milk, let it grow

add flour, eggs, yolks, milk, sugar, alcohol, lemon juice - knead the dough
when well kneaded add oil and kneed a bit more

let it grow that it will double the volume

Roll out (1,5-2cm), cut little circles with for example vodka glass

fry in deep oil (i used Rapsiöljy)

cover with icing

Meidän levyllä asetus 6 tuottaa sopivia munkkeja. Ensin kannattaa laittaa 7-8 että öljy lämpenee ja jatkuvassa paistossa 6.

*tbsp - the bigger one


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.