sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Butter chicken

  • 400g broilerin rintafileitä
  • 1 sipuli
  • 2 dl jogurttia
  • 2 dl ruokakermaa
  • 200g paseerattuja tomaatteja
  • 50g voita
  • 1 tl hunajaa
  • 3 tl sitruunamehua
  • 3 tl inkivääritahnaa
  • 2 kpl murskattua valkosipulinkynttä
  • 3 tl garam masala
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 tl murskattua korianteria
  • ½ tl mustapippuria
  • 1 ½ tl suolaa
  • 1 laakerin lehti
  • rypsiöljyä
  • Cayenne pippuria maun mukaan (voi laittaa ihan reippaasti)
Paloittele broileri suupalojen kokoisiin paloihin, laita joukkoon 1 tl sitruunamehua, 1 tl rypsiöljyä, 1 tl garam masalaa, 1 tl korianteria ja 2 dl jogurttia, sekoita ja anna imeytyä yön yli (Hätätilassa 30 min riittää).

Paloittele sipuli, ja paista pannulla rypsiöljyssä kunnes sipulit ovat pehmeitä ja läpikuultavia, lisää 30g voita, 1 tl sitruunamehua, ½ tl mustapippuria, 3 tl inkivääritahna, 3 tl valkosipulimurska, 1 tl garam masalaa, 1tl juustokuminaa, laakerin lehti ja ripaus cayenne pippuria, paista seosta 1 minuutti koko ajan sekoittaen.

Lisää seokseen 200g paseerattuja tomaatteja ja 1 tl hunajaa ja keitä 2 min. Lisää 2 dl kermaa, 1 ½ tl suolaa ja keitä 10 min.

Kuumenna rypsiöljyä pannulla ja paista marinoidut broileripalat kunnes ovat kypsiä ja neste on haihtunut. Lisää kastike ja 20g voita, anna kiehua hiljalleen 10-15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.