sunnuntai 3. tammikuuta 2021

Kiinalaista kanaa

 

400 gBroileria paloina (marinoimatonta)
½punainen paprika
½vihreä paprika
1Sipuli
1 prkVesikastanjoita (valutettuna)
1 prkBambunversoja (valutettuna)
4 rklöljyä (maapähkinä, rypsi tai auringonkukka)
½ tlchilitahnaa (vahvaa)
1 tlriisiviinietikkaa
2 rklHoisin-kastiketta
1 tlsokeria
1 rklsoijaa
1 tlseesamiöljyä
1 rklvalkoviiniä (tai riisiviinietikkaa ½ rkl)
1valkosipulinkynsi murskattuna
1 rklmaissijauhoja (maizena)
Noin kourallinenCashew tai kuorettomia maapähkinöitä (paahdettuja, suolaamattomia)

Ohjeet

Sekoita kuppiin kastikkeen ainekset:

-chilitahna, -riisiviinietikka, -hoisin-kastike -sokeri

Sekoita erikseen marinadin ainekset:

-soija-seesamiöljy-valkoviini-valkosipulinkynsi-maissijauhot

Laita kananpalaset marinoitumaan marinadiin vähintään 30 minuutiksi jääkaappiin (niin että maissijauhot sekoittuvat tasaisesti kanojen päälle).

Paista kanaa pannulla öljyssä (2 rkl) pari minuuttia ja siirrä sitten syrjään.

Lisää pannuun 2 rkl öljyä lisää ja kuullota kasvikset (wokki)pannulla. Lisää tämän jälkeen kastike ja lisää paistetut kananpalat viime minuutilla. Lisää pähkinät ja tarkista maku. Voit lisätä lisää hoisin-kastiketta, sokeria tai vaikkapa chiliä. Maapähkinöiden sijasta käy todella hyvin myös cashew-pähkinät (suolattomat ja paahdetut).

Alkuperäinen ohje https://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/148363/Kung%20Po%20-%20kana/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.