lauantai 30. marraskuuta 2013

Mummin sämpylät


  • 5 dl maitoa
  • 1 paketti tuorehiivaa
  • loraus rypsiöljyä
  • pikkasen siirappia
  • 2 dl kaurahietaleita
  • 1.5dl sämpyläjauhoja
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 2.5 - 5 dl hiivaleipäjauhoja
  • 1 rkl suolaa
Lämmitä maito käden lämpöiseksi. Sekoita muuta aineet paitsi hiivaleipäjauhot ja suola. Anna nousta 15 min. Lisää loput jauhot. Mitä enemmän hiivaleipäjauhoja laitat helpompaa sämpylöiden tekeminen on. Anna sämpylöiden nousta pellilllä ennenkuin laitat ne uuuniin. Pidä niitä uunissa 225 asteessa noin 9 min tai kunnes kuori on ruskea.

Ei tullut yhtä hyvä kuin mummin tekemänä mutta ihan kelpoja kuitenkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.