lauantai 30. marraskuuta 2013

Kanatagine


  • n 1 kg kanan koipi-reisi-paloja
  • 1 dl manteleita
  • 2 dl kuivattuja aprikooseja
  • 4-6 pientä sipuli


Marinadi:

  • niukasti oliiviöljyä
  • 1 kanelitanko
  • 2 vihreätä kardemummaa
  • 1 tähtianis
  • 1 tl inkivääriä
  • 1 tl fenkolin siemeniä
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 tl paprikapulveria
  • 5 kokonaista neilikkaa, laitoin 1 tl jauhettua neilikkaa
  • 3 kuivattua chiliä
  • 1 tl mustaa pippuria
  • 2 valkosipulinkynttä
  • suolaa (jätin pois ja tuli ihan ok)
Murskaa mausteet morttelissa ja laita kanat marinadiin. Kanat kannattaa leikata nivelten kohdalta paloihin. Leikkaus onnistuu helpoiten kun kääntää nivelet sijoiltaan ja leikkaa sen jälkeen. Kanat kannttaa pitää marinaadissa yön yli.  Laita aprikoosit veteen likoamaan yöksi.

Leikkaa siput 2-4 osaan riippuuen sipulien koosta. Sekoita mantelit, aprikoosit ja sipulit kanojen kanssa ennen tagineen laittoa. Anna taginen olla uunissa 1.5-2 tuntia 175 asteessa tai kunnes liha irtoaa luista. 

Alkuperäisresepti:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.