sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Olutmallas leipä


  • 1/2 l piimää
  • 1 pussi hiivaa
  • 1 1/2 dl kaljamallasta
  • 1 1/2 dl ruisjauhoa
  • 1 1/2 dl vehnäleseitä (kaurahiutaleet toimii myös)
  • 1/2 rkl suolaa
  • 1 1/2 siirappia
  • 5 dl venäjauhoa
Lämmitä maito käden lämpöiseksi. Sekoita ainekset edellä mainitussa järjestyksessä. Nostata taikinaa 1 1/2 tuntia. Laita taikina uunissa 175 asteiseen vuokaan ja anna olla siellä 2 tuntia.

Leipä oli erinomaista, eikä siitä siten jäänyt enempää kuvattavaksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.